Паразити версия 2

Твърдението, че във всяко човешко тяло живеят паразити, може да ви плаши, но това е самата действителност. Факт е, че те са широко разпространени и дори и най-големите чистници и гермофоби не могат да се предпазят на 100% от тях. Домашните любимци, суровата или пушена риба, обществените водоизточноци, възможностите за прихващане на паразити са многобройни. Нашето тяло е гостоприемник на над 130 вида от тях, като инфекциите могат да варират от едва забележеми до доста сериозни. Какво всъщност представлява паразита? Това е всеки един организъм, чието съществуване е зависимо от друг организъм. Паразитите се прикрепят към различни органи на нашето тяло и смучат от нашите хранителни вещества. Тяхната цел не се състои в унищожаването ни, дори напротив. Колкото по-жизнени сме ние, толкова повече и храна за тях. И въпреки това, те носят със себе си най-различни болести.

По данни на експерти около 50 милиона американци са заразени с червеи или протозои. До 50% от водоснабдяването на САЩ е замърсено с паразита Giardia Lamblia. Този паразит не се влияе от хлорирането на водата и инфектира над 2 милиона души всяка година, по данни на CDC. Все повече учени приемат мнението, че туморната клетка е всъщност колония от микропаразити, която може да се отстрани по безоперативен път. Водороден прекис, клюква, луголов разтвор, вътрешно приемане на капки йод и други са само част от тези начини. Безплодието при мъжете и жените, помятанията, физически и умствени отклонения, наркоманията, алкохолизма – всички те са причини от микропаразити. Наблюдава се загуба на увлечението си към алкохола, цигарите, наркотиците при хора, избавили се от тези вредители. Веднъж пречистен, човекът не изпитва влечение към тези пороци.

Често се случва, когато сме на преглед, лекарите да забравят за истинския причинител на нашият проблем – паразитите. Те ни на назначават лечение, но когато не е насочено към първоизточника, то се оказва изключително неефективно. Резултатът е единствено – пари на вятъра. Познато?

Изследвайте се сами, сега! Прочетете приложеният списък от признаци за да определите дали имате паразити. Ако отговорът на поне 3 от въпросите е да, то вероятноста за заразеност е значителна.

  1. Страдате ли от необясними запек, диария, меторизъм или синдром на раздразненото черво?
  2. Имате ли проблеми със заспиването или многократното субъждане от сън нощем?
  3. Скърцате ли със зъби по време на сън?
  4. Изпитвате ли болки в мускулите и ставите?
  5. Страдате ли от честа умора, изтощение, депресия или апатичност?
  6. Измъчва ви раздразнена кожа, необясними обриви, уртикария, екзема или розацея?
  7. Резултатите от скорошни изследвания сочат, че имате дефицит на желязо?
  8. Имате анамнеза за хранително отравяне, след което не можете да се храните правилно?
  9. Изпитвате незасищащ глад?
  10. Наскоро сте пътували в чужбина и сте прекарали “диария на пътешественика”?

Въпреки това, най-добре е да посетите личният си лекар и да поискате назначаване на пълно изследване на изпражненията. Повечето лекари провеждат конвенционално изследване при съмнение за паразити, но то не е толкова ефикасно, колкото пълното изследване. Първият вид е съпроводен с доста ограничения. Първо са необходими три отделни проби изпражнения, които да бъдат транспортирани до микроскопска лаборатория. След това, паразитите трябва да са останали живи по време на придвижването и лаборантът трябва да успее да засече движение през микроскопа. Проблемът идва от това, че паразитите имат уникален жизнен цикъл, при който редуват жива фаза със спяща. Ако към момента на изследване те са именно във спящ(инертен) етап, те остават незабелязани. При пълните изследвания се използва специална технология, която подсилва ДНК-то на паразитите и така дори и да са спящи те пак се засичат безпроблемно.