Лавандулово масло


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/spasimeo/biopanda.bg/wp-content/themes/sash/woocommerce/single-product/meta.php on line 31
Категория:

Натурална формула за добро здраве!
Натурално, 100% чисто, лавандиново/лавандулово масло. Произведено по метода на парна дестилация.

19.42лв.

Опаковка: Стъклено шише 20 мл.
Съхранение: На тъмно и прохладно място
Произход: Турция

Натурални съставки
100% качество
Продукт с много действия
Без ГМО

Описание

Лавандулата е известна сред много народи от хилядолетия насам, като е била ползвана за разнообразни употреби. В съвременните изследвания се потвърждават многобройните и полезни качества на лавандулата. Тя е препоръчвана като чудодейна билка за облекчаване на редица здравословни състояния. Лавандулата е вечнозелено растение, принадлежащо към семейството Lamiaceae. Чрез дестилация с пара на цъфтящите съцветия на растението се получава чудното лавандулово етерично масло. За да се получи 1 кг етерично масло от лавандула е необходимо да се използва 100 килограма суровина.
Маслото от лавандула е най-често използваното етерично масло в света. То има антисептични, болкоуспокояващи, антиспастични, бактерицидни и седативни свойства.

Терапевтичните съединения в лавандулата са: линалол, линалилацетат, бета-оцимен и алфа-терпинеол. За повечето хора маслото от лавандула е с добра толерантност.
Полезните свойства на лавандуловото масло пръв открива френския химик Рене Морис Гатефос, когато при инцидент изгаря много лошо ръката си. Той използвал чисто неразредено лавандулово масло и това излекувало напълно ръката му без инфекции и белези. Китайски учени са наблюдавали, че лавандуловото масло регулира нивата на 3-те антиоксиданта и предпазва мозъчните клетки от увреждане. Антиоксидантната активност и апоптозата са основния механизъм за мощния ефект срещу оксидативния стрес. Други изследвания доказват, че маслото, прието вътрешно облекчава безсъние, депре-сия, алцхаймер, понижава сериозността на диабета, подобрява телесното тегло и запазва черния дроб и бъбреците.

Основни ползи от лавандуловото масло:
Помага за добър сън. (Разпръснете 5 капки около леглото си или втрийте 2-3 капки на врата, на гърдите и слепоочията, или сложете няколко капки в аромолампа.)
Успокоява изгаряния, слънчеви изгаряния, наранявания и порязвания. Успокоява кожни възпаления. (Смесете лавандулово с кокосово масло и прилагайте към проблемното място 2 пъти дневно.)
Помага срещу тревожност и стрес. Маслото е познато с качеството си да релаксира и успокоява. (Разпръснете маслото или го намажете на слепоочията, китките и стъпалата, или сложете няколко капки в аромолампа.)
Бори се срещу високо кръвно налягане. (Разпръснете го на работното си място, за да избегнете стреса и да осигурите нормално кръвно налягане.)
Спомага за здравословен баланс на кръвна захар. Маслото е многообещаващо при защита на тялото от повишаване на кръвната глюкоза. (Втрийте на врата и гърдите, разпръснете във въздуха или добавете 1 капка към чай или вода.)
Помага за здрава и с добър външен вид кожа. Противовъзпалителните и успокояващи свойства на лавандулавато масло помагат при дерматити, екзема, псориазис и акне. (Може директно да се приложи или като смес с кокосово масло при хора с по-висока чувствителност.)
Поддържа хормоналния баланс. Помага срещу главоболие и мигрена. (Инхалирайте маслото за 15 минути. Може да втривате смес от масло от лавандула и мента в слепоочията, задната част на врата и китките.)
Против молци.
При домашни животни за прогонване на бълхи и паразити: каишката се потапя в разтвор от 1 ч. л. алкохол и 6 капки лавандулово масло.
Посочените действия, начини на приложение и дозировки се отнасят единствено за продуктите с тази марка, за които Botalife гарантира концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.
При съвместен прием с лекарствени продукти да се потърси консултация с фармацевт!
Внимание! Продуктът не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Състав на лавандулово масло Botalife:
Линалол: 33,2 %
Линалилацетат: 34,7 %
Цинеол: 6,2 %

Допълнителна информация

Производител

Botalife

Вътрешно: 3 – 5 капки на ден се поставят в 1 к.л. мед и се разтварят в чаша с топла вода.
Външно: аромолампа, инхалации, масажи, вани, компреси, гаргари, маски.
Противопоказания: За повечето хора маслото е с добра толерантност, включително бременни и деца.

BioPanda извършва доставката на поръчаните през онлайн магазина стоки чрез куриерска фирма Еконт. Доставяме до врата на следващ работен ден, а за по-малките населени места – според графика на куриерската фирма. Ако е по-удобно за вас, то може да получите поръчаната стока и от всеки офис на Еконт в страната.

Цените за доставка са както следва: