Масло от босилек


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/spasimeo/biopanda.bg/wp-content/themes/sash/woocommerce/single-product/meta.php on line 31
Категория:

Натурална формула за добро здраве!
Натурално, 100% чисто масло от босилек. Произведено по метода на парна дестилация.

19.24лв.

Опаковка: Стъклено шише 20 мл.
Съхранение: На тъмно и прохладно място
Произход: Турция

Натурални съставки
100% качество
Продукт с много действия
Без ГМО

Описание

Босилекът (Ocimum basilicum) е тревисто растение, което освен за подправка се използва и за извличане на етерично масло. Известен е още като “царска билка”, защото на гръцки basilicum значи царски. Маслото от босилек се добива по метода на парна дестилация.
Здравните ползи от босилековото масло включват неговата способност да облекчава пристъпи на повръщане, световъртеж, морска болест, запек, проблеми на дихателната система и диабет. Маслото от босилек също е добър източник на витамин А и на минералите Mg, K, Fe, Ca.
Листата и семената на босилека са важните медицински компоненти на тази билка, която редовно се използва в кухните по целия свят. Босилековото есенциално масло е популярно в Европа, Централна Азия, Индия и Югоизточна Азия. Маслото е използвано интензивно за кулинарни цели в Средиземноморието и все още е активна съставка на много италиански рецепти. Босилекът е използван от древността при диария, кашлица, мукозни отлагания, запек, лошо храносмилане и някои кожни заболявания.
Терапевтичните съединения в босилека като евгенол, линолол, метил-клавикол определят основните здравни ползи на маслото от босилек.
Здравните ползи от маслото от босилек включват:
Антибактериално и противогъбично действие. Маслото от босилек има много добра антимикробна активност срещу широк спектър от хранителни бактерии, дрожди и плесени. Чрез научни изследвания е доказано, че маслото има инхибиращи свойства срещу бактериалните щамове листерия и салмонела.
Добро храносмилане. Босилековото масло е отличен храносмилателен тоник. Използва се срещу запек, стомашни спазми и газове. Веднага облекчава от газове в стомаха и червата. Действа срещу колики и стомашни болки.
Респираторни заболявания. Босилековото масло е ефективно при облекчаване от симптоми на простуда, грип, треска. Поради антиспазматичните си свойства често се прилага срещу давеща кашлица.
Дихателни проблеми. Наред с функцията си за облекчаване на кашлица, маслото се прилага при третиране на астма, бронхит и синусни инфекции.
Инфекции. Поради антибактериалните си свойства босилековото масло е подходящо за третиране на много инфекции като порязвания, рани, кожни инфекции, инфекции на пикочния мехур. Добро е и срещи вирусни инфекции и грип.
Стресови ситуации. Маслото от босилек има освежаващ ефект при мирисане и консумиране, така че се прилага при третиране на нервно напрежение, умора, меланхолия, мигрена, депресия. Поради успокояващото си действие то е важен елемент на ароматотерапията.
Кръвообращение. Подобрява циркулацията на кръвта, повишава и оптимизира метаболитните функции на тялото.
Облекчаване на болка. Босилековото масло е аналгетик и облекчава болки. Често се използва при третиране на артрит, рани, травми, изгаряния, оттоци, следоперационно възстановяване и главоболие.
Средство за превенция от ушни инфекции. (Втрийте равни части масло от босилек и тамян, разредени с кокосово масло зад ушите, за да спадане отока от ушната инфекция и да подобрите слуха.)
Уринарен тракт. Поради антибактериалното, антимикробното и детоксикиращо действие на маслото, то подпомага справянето с инфекции на пикочните пътища и действа диуретично.
Зрение. Действа офталмично и отстранява кръвоизливи в очите.
Повръщане и световъртеж. Маслото може да се използва за предотвратяване на повръщане, световъртеж и други подобни случаи.
Козметични приложения. Босилековото масло се разтрива и масажира в кожата. То повишава качествата на кожата и косата. Използва се за третиране на акне и други кожни инфекции.
Сърбеж от ухапване на пчели и насекоми.В Азия маслото от босилек е било използвано като противоотрова срещу ухапване от змии и насекоми.

След отваряне да се консумира в рамките на 3 месеца.

Допълнителна информация

Производител

Botalife

Вътрешно за възрастни: от 3 до 5 капки дневно в 1 к. л. мед, разтворени в чаша топла вода.
Външно: инхалации, компреси, масажи, вани, сауна, парна баня, арома лампа.
Внимание! Продуктът не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се употребява вътрешно от бременни, кърмачки, малки деца и епилептици!!!
При съвместен прием с лекарствени продукти да се потърси консул-тация с фармацевт.
*Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в статиите на Botalife, както и в листовките, приложени към всеки продукт се отнасят единствено за продуктите с марка Botalife, за които Botalife гарантира за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.

BioPanda извършва доставката на поръчаните през онлайн магазина стоки чрез куриерска фирма Еконт. Доставяме до врата на следващ работен ден, а за по-малките населени места – според графика на куриерската фирма. Ако е по-удобно за вас, то може да получите поръчаната стока и от всеки офис на Еконт в страната.

Цените за доставка са както следва: