Масло от вечерна иглика


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/spasimeo/biopanda.bg/wp-content/themes/sash/woocommerce/single-product/meta.php on line 31
Категория:

Натурална формула за добро здраве!
Натурално, 100% чисто масло от вечерна иглика.

24.18лв.

Опаковка: Стъклено шише 20 мл.
Съхранение: На тъмно и прохладно място
Произход: Турция

Описание

Beчepнaтa иглиĸa (Оеnоthеrа bіеnnіѕ) e дивo цвeтe, pacтящo в Изтoчнa и Цeнтpaлнa Ceвepнa Aмepиĸa. B нaши дни вeчepнaтa иглиĸa ce изпoлзвa нaй-чecтo зa извличaнe нa нeйнoтo мacлo. Macлoтo oт вeчepнa иглиĸa имa шиpoĸa тepaпeвтичнa yпoтpeбa. Съдържа две важни Омега 6 ненаситени мастни киселини -линолеинова (алфа-линолеинова) и гама-линоленова киселина (GLA).
Тези есенциални мастни киселини вземат активно участие във формирането на важни простагландини, които пък осигуряват и поддържат жизненоважни функции в тялото.
В човешкия организъм гама-линоленовата киселина се изработва в минимални количества, но има много голямо значение за здравето на човек, заради което е необходимо да се приема от външни източници, каквото е маслото от вечерна иглика. Гама-линоленувата киселина се съдържа във всеки орган и играе ключова роля за нормалното му функциониране. Освен това, оказва успокояващо въздействие върху нервната система, забавя възпалителните процеси, подобрява състоянието на кожата при псориазис и екземи, поддържа работоспособността на сърдечно-съдовата, имунната и репродуктивната системи.
Освен за здрава кожа, мастните киселини предпазват ноктите и косата от разслоение и чупливост. Маслото от вечерна иглика се използва и за облекчаване на симптомите на ПМС. Използването на масло от вечерна иглика допълнително спомага за намаляване на тежестта в корема, главоболието, чувствителността и болката в гърдите, предпазва от увеличаването на теглото, болката в гърба, повдигането и др. Широко се прилага и при кисти в яйчниците.
Също така влияе благоприятно при различни стомашно-чревни проблеми и уринарни проблеми. Маслото от вечерна иглика намалява депресията, раздразнителността, агресивността, чувството за безпокойство. Маслото от вечерна иглика се използва и при редица кожни заболявания като екзема, атопичен дерматит и акне. Дава много добри резултати при болки в гърдите и ревматоиден артрит.
Препоръчителен е приемът на масло от вечерна иглика по време на бременност, защото оставя кожата стегната, повишава нейната еластичност, и влияе положително върху връзките на малкия таз. Гама-линоленовата киселина спомага за правилното развитие на главния мозък и нервната система на плода.
Маслото от вечерна иглика може да се използва и при следните проблеми: хипертония, усложнения след инсулт или инфаркт, хормонални проблеми, увредено зрение, нервна система, възстановяване на организма след тежки инфекциозни заболявания и прекарани интоксикации, лечение на незарастващи рани, подмладяване и бърза регенерация на кожата след диети за отслабване и пластични операции, облекчава неприятните симптоми при менопауза.

Допълнителна информация

Производител

Botalife

Сертификати

ISO 9001;2008, ISO 22000:2005

Вътрешно за възрастни: 500 мг се равнява на 16 капки от маслото от вечерна иглика.
Външно: За масаж на кожата.
Внимание! Продуктът не е лекарствено средство! Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
*Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в статиите на Botalife, както и в листовките, приложени към всеки продукт се отнасят единствено за продуктите с марка Botalife, за които Botalife гарантира за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.

BioPanda извършва доставката на поръчаните през онлайн магазина стоки чрез куриерска фирма Еконт. Доставяме до врата на следващ работен ден, а за по-малките населени места – според графика на куриерската фирма. Ако е по-удобно за вас, то може да получите поръчаната стока и от всеки офис на Еконт в страната.

Цените за доставка са както следва: