Описание
Ореховото масло е отличен източник на Oмега-3 мастни киселини. Ползите от него са само ако е нерафинирано, чисто, без примеси и без термична обработка.
Орехите са богати на фитонутриенти и селен, магнезий, цинк, желязо, калций, фосфор. Доставят значителни количества от витамините В1, В2, В3 и витамин С. Здравните ползи на орехите са открити още през 1937 г. когато е намерено, че те са богат източник на витамин С. Използват се за добър хранителен баланс на тялото. Редовното хранене с орехи и орехово масло намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, понижава общия холестерол, лошия холестерол и от- ношението лош към добър холестерол. Редуцира и нивата на триглицеридите. Не позволява отлагане на атеросклеротични плаки по стените на кръвоносните съдове и така намалява сърдечните заболявания. Омега-3 мастните киселини предпазват невроните и паметта, предотвратявайки Алцхаймер и Паркинсон. Спомагат за предотвратяване на алергии, помагат и при проблеми със зрението, тъй като са основна съставна част на ретината на окото.
Тези защитни функции се дължат на високата концентрация на алфа- линоленовата киселина (Oмега-3) в ореховото масло. Това масло се различава от другите ядкови масла, тъй като то се състои предимно от омега-3 мастни киселини, а другите съдържат повече мононена- ситени мазнини. Една супена лъжица доставя 1.4 грама алфа-линоленова киселина. Мъжете имат нужда от 1.6 грама алфа-линоленова киселина дневно, а жените – 1.1 грама.
Ореховите масла са много богати на антиоксиданти, едни от най-добрите източници на антиоксиданти сред ядките. Съдържат антиоксиданта елагова киселина, която контролира делението на злокачествени тумори и има антибактериални, антивирусни, антивъзпалителни и антисептични свойства. Има в малки количества галова и малова киселина. Редовното използване на орехово масло осигурява есенциални мастни киселини на организма, които трудно се доставят чрез диетата на съвременния човек.
Практическите ползи от редовното използване на орехово масло водят до значително намаляване на риска от сърдечни болести и рак и до забавяне на процесите на стареене.
Маслото има богат ядков вкус, перфектно е за дресинг на салати и освежаване на десерти. Да се използва сурово, нагрятото масло няма същите ползи.
Състав:
Палмитинова киселина: 6,0 – 8,0 %
Стеаринова киселина: 1,0 – 3,0 %
Олеинова киселина: 14,0 – 21,0 %
Линолова киселина:54,0 -65,0 %
Линоленова киселина: 9,0 – 15,0 %

Природен кристален дезодорант рол-он
Хидратиращ крем за суха и нормална кожа 